Klassresan til Gotland, Dag 1

Så bar det iväg! 5B och jag (Miriam), Mahesh och Leif har begett oss till den vakra ön gotland för några veckors klassresa och s.k. “koncentrationsläger” – Klass 5B har upplevts som stökiga och utom kontroll, mycket på grund av Ossians uppviglande. Lägret syftar till att öka deras koncentrationsförmåga och fokus på skolan istället för att t.ex. “spela kotte” och vika “stridsarplan” av papper under lektionstid.

Med på resan finns också “några föräldrar” från klassen ifråga. Leif har dock förbudit mig, Mahesh samt barnen att kommunicera med dem, då de inte var del av hans ursprungliga tanke med lägret. Leif har dålig erfarenhet av föräldrainnblandning, främst på grund av fallet Lennart Quist. Vid 1999 års läger på Thunderstorm Survival Camp i Falun skjutsade han hem sin skadade dotter efter en “repgunge”-incident, varpå stämningen försämrades avsevärt (“eftersom ingen använde den, överlät vi klätterväggen vi hyrt till några fulla mäklare på sommarkonferens” som Leif kommenterade).

Nu är vi hursomhelst framme i vårt sommarläger vid Vibble, strax utanför Visby.  Platsen valdes då barnen kan höra tjoet och skrattet från Kneippbyn, vilket Leif menar kan bli en perfekt morot och piska för barnens hårda kamp.

Bilder, berättelser och upplevlser kommer alla at kunna läsas på bloggen – Leif “lånade” IT-Berndts ThinkPad med bärbart bredband för att jag ska kunna uppdatera bloggen med rapporter från detta äventyr! (OBS! Regler för ThinkPad:en: Får endast användas av mig och Leif – de andra får ej ha kommunikation med omvärlden p.g.a. risk för “hemsjukan”. Detta gäller alltså Mahesh, föräldrar och elever.).

Trevlig sommarläsning från Miriam och Klass 5B!

Uppdatering: Har tagit bort namn på föräldrarna. Leif menar att de inte ens är värda att omnämnas.

Läs ett liknande inlägg:

1. Klassresa till Gotland
  2. Packlista för klassresan
  3. Fickpengar till klassresan?