Klassresan: Robinson Mullberga

Soliga hälsningar från Tofta, Gotland!

robinsonmullberga Idag hade vi Robinson-tema på utflykten till Tofta Vikingaby. Eleverna fick lära sig kasta yxa, göra eld, slåss med träpåk, fånga vildsvin m.m. och detta helt utan matsäck eller proviant. Barnen har klarat sig helt själv utifrån de förhållanden en Vikinga-Robinson skulle levt under, och det har gått förvånansvärt smärtfritt (endast två elever avbröt p.g.a magont resp. skrapsår). Varje timme har vi röstat ut en av eleverna, föra att slutligen kunna kora “Robinson Mullberga”, vinnaren av en autentisk Vikingahjälm i plast samt ett Happy Meal på McDonalds i Visby med mig och resten av arrangörerna. Idag har det alltså varit tomma magar, men full entusiasm (förutom Simon, som med 100% av rösterna blev utröstad först – vilket tog rätt hårt på honom.).

I tävlingen kvarstår endast två finalister: Anna K (som slugt formade en pakt med Ida och Jenny, som hon sedan “blåste” i finalen) och Anna N (som låtsades vara skadad och därför inte sågs vara ett hot, och därför seglade fram ända till finalen). Eftersom alla elever är trötta och inte orkar bry sig längre (de springer och kastar komockor på varandra på åkern härintill), står Annorna och jag utan möjlighet att kora en vinnare. Därför vänder jag mig till er, kära läsare och elever hemmavid. Skriv er röst här i kommentarerna, så bestämmer ni vem som vinner Robinson Mullberga 2009 – en backstabber eller en latmask.

OBS! Ni röstar alltså på den ni vill ska vinna, inte åka ut.

Miriam Danegård

Läs ett liknande inlägg: