Klassresan: Hur vi bor

Hej!

Tänkte visa er kära läsare hur vi bor medan vi är på Gotland. Vi hyr in oss hos en bonde Leif kände sen “ungdomens dagar” när han var på missions-semester här på ön. Han hyr ut en liten stugby han har i anslutning till sin bondgård vid Vibble utanför visby. Här kan ni se hur vårt mysiga lilla tillhåll ser ut!

entreen

Den pittoreska entrén - stugorna ligger 2 km in i skogen, så eleverna fick bära sin och lärarnas packning över stock och sten!

skylt

En skylt Leif tog med och satte upp för att sprida sin idé och göra folk uppmärksamma på vår position. Syns från Golands huvudled.

elevstuga

Elevstuga. Här går 6 elever in (två i vånginssängar, två på golvet). I en har vi t.om. 7 - Calle och Olle Stenhammar är tvillingar, så de räknas som en och delar säng. Lärarna bor i bondens herrgård (och föräldrarna på en turistannläggning 6 km bort. Leif vill inte att de ska blanda sig i det dagligla livet i lägret).

rauk

En typisk Gotländsk rauk.

klistermark

Ett klistermärke Ossian satte upp (på sin storebrors inrådan) i området. Skrapade bort adressen, då jag ville förtydliga att detta är strikt förbjudet och mot alla etik och Mullberga-anda: Det enda ordet man får sprida är Guds och Leifs.

utsikten

Vacker och typisk Gotländsk (enligt Leif), utsikt från elevstugan.

utsikten2

Stängsel Leif lät bonden föra upp för att hålla barnen under kontroll.

utsiktenblur

Utsikt från elevstugan igen. Ledsen för att den blev suddig, såg precis när jag tog bilden att Ossian hade fångat en hare ("Rabbis") och höll på att släppa in i tjejernas stuga, vilket jag var tvungen att stoppa.

Läs ett liknande inlägg:

1. Klassresan til Gotland, Dag 1