Klassresa till Gotland

När Josef Krempl blev sjuk fick jag ta över ansvaret för klass 5 B och deras klassresa till Gotland nu i sommar. Jag hade tagit för givet att Josefs kalkyler och konton var i sin ordning. Nu idag när jag skulle betala för resan och uppehället visade det sig att siffrorna inte alls stämde. Istället för insamlade 2475 kr/elev som Josef hade uppgett finns det i verkligheten endast 290kr/elev.

Det täcker precis färjeresan. Vi kommer till Gotland. Boendet blir däremot lite mera knepigt. Tack och lov har Leif nu ordnat så att vi gratis kan bo på Alserums församlingsgård i utbyte mot att vi målar om deras lokaler. Detta innebär att runstensvandringen blir inställd, men man kan inte få allt här i livet.

Miriam Danegård,
Leg. Kurator

Uppdatering 1: Leif har starkt förespråkat att vi ska anmäla Josef Krempl till Lyxfällan. Med tanke på Josefs personliga situation tycker jag att vi ska vänta lite med det. Vet någon förresten om man kan lämna in en dubbelansökan till Du är vad du äter och Lyxfällan på en och samma gång? Får en person vara med i båda programmen?

1. Håkan Björnebark skrev:

Kan lika gärna skriva det här: Eggvart kommer inte med på klassresan. Han ramlade ner för trappan igår och slog huvudet i min bil så han kommer ligga på sjukan hela sommaren, jävla fegis.

2. Magott skrev:

Josef borde självklart tvingas få hosta upp mellanskillnaden, dvs 2185 kr per elev, ur egen ficka. Sen vågar han aldrig bli deprimerad igen. Det här är alltså en lösning som gagnar både skolan, eleverna och inte minst Josef själv.
    (Och det tycker jag sannnerligen att du Miriam, som legitimerad kurator borde hålla med om, att så ska en slipsten dras.)

3. Karin skrev:

Bra att Eggvart stannar hem. Tycker det verkar vara en riktig gnällspik, en festförstörare.

4. Magott skrev:

Borde man inte kunna finna någon slags lösning tillsammans med Patric Zwiebel? Om inte han lyckas göra man av Eggvart är nog tyvärr loppet kört, Håkan. Låt honom övernatta hos Patric en helg eller två så ska du nog se att det snart händer grejer.

5. Talar nog för samtliga av de andra barnen när jag instämmer i att det är skönt att Eggvart stannar hemma, Håkan. Bra jobbat!

Josef jobbar av mellanskillnaden i obetald övertid samt småsysslor relaterade till skolan, bl.a. har han tvättat min bil.

Har även pratat med Patric, hans dörr och famn står alltid öppen. Bara att plinga på och lämna Eggvart på trappen vid Patrics radhus (är Patric inte hemma, lämna honom i “garaget”).

6. Håkan Björnebark skrev:

Låter som en jäkla bra idé. Leif, berätta för Patric att han kan hämta Eggvart på sjukhuset i slutet av juli. Jag kan hämta han vid skolstarten, annars är det bara att dumpa han utanför ingången till skolan.